Spider Solitaire Windows Gratis Spelen Online

Herleef de klassieke ervaring van Spider Solitaire zoals het oorspronkelijk op Windows werd geïntroduceerd. Geniet van een gratis, online spel zonder enige vorm van download, registratie, of reclame.

Wat is Spider Solitaire Windows

Spider Solitaire is een ander populair kaartspel dat deel uitmaakt van de Windows-besturingssystemen, net als Freecell. Het is een patience kaartspel dat een vaste plek heeft veroverd in de Windows-omgeving sinds het debuut in Windows XP. Het spel biedt een meer uitdagende twist op Patience windows en heeft miljoenen fans wereldwijd.

Oorspronkelijk was het spel niet inbegrepen bij Windows, maar het werd toegevoegd in latere versies en is bijzonder populair geworden vanaf Windows XP. De Windows 10-versie is gemoderniseerd met verbeterde graphics en extra functionaliteiten, maar het basisprincipe van het spel blijft ongewijzigd.

Spider Solitaire Windows Uitleg en Spelregels

Hieronder een beknopte versie van de spelregels van Spider Solitaire Windows 10, welke overigens overeenkomen met de standaard spelregels. Windows staat hier alleen voor het thema.

Afbeelding van Speelveld Spider Windows

Het doel van het spel

Het doel in Spider Solitaire is om alle 104 kaarten te sorteren in aflopende reeksen, van koning tot aas, en uiteindelijk deze reeksen naar een van de acht ‘foundations’ te verplaatsen. Het spel heeft verschillende moeilijkheidsniveaus, variërend van één tot vier kleuren om de moeilijkheidsgraad te verhogen of te verlagen.

  • Kaarten Delen: Begin met 54 kaarten in tien kolommen op het tableau. De eerste vier kolommen hebben elk zes kaarten, en de laatste zes kolommen hebben elk vijf.
  • Verplaatsen van de kaarten: Alleen kaarten die bovenop een kolom liggen, mogen worden verplaatst. Je kunt een kaart of een geordende reeks kaarten naar een andere kolom verplaatsen, op voorwaarde dat de volgorde aflopend en van dezelfde kleur of symbool is.
  • Lege Kolommen: Een lege kolom kan alleen worden opgevuld met een koning of een serie kaarten die met een koning begint.
  • Voorraad: Wanneer je geen zetten meer kunt maken, klik je op de voorraad om nieuwe kaarten te delen.

Verschillende Versies

Spider Solitaire Windows kan in verschillende moeilijkheidsgraden worden gespeeld, wat voornamelijk afhangt van het aantal gebruikte kaartkleuren. Hier zijn drie basale varianten:

Afbeelding van Speelveld Spider Windows

Spider Solitaire met 1 Suit (Kleur)

Deze variant is ideaal voor beginners en wordt enkel gespeeld met schoppen. Met maar één kleur is het sorteren van kaarten eenvoudiger, en het verhoogt de kansen op het succesvol afronden van het spel. Om deze variant te spelen en voor meer informatie over de spelregels bezoek onze speciale pagina over Spider Solitaire 1 Suit

Spider Solitaire met 2 Suits (Kleuren)

Deze versie wordt gespeeld met twee kleuren: schoppen en harten. Het is uitdagender dan de eenkleurige versie maar biedt een goede tussenstap naar de meest complexe variant. Om deze variant te spelen en voor meer informatie over de spelregels bezoek onze speciale pagina over Spider Solitaire 2 Suits

Klassieke Spider Solitaire met 4 Suits (Kleuren)

Dit is de traditionele en meest uitdagende variant van het spel. Het wordt gespeeld met alle vier de kleuren: schoppen, harten, ruiten, en klaveren. Deze versie vereist gedegen strategie en planning om te winnen.

Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, er is altijd een versie van Spider Solitaire die past bij jouw niveau van vaardigheid en uitdaging.

Strategie Spider Solitaire Windows

Hieronder enkele tips welke je van pas zullen komen om het spel Spider Solitaire Windows 10 vaker te winnen.

  • Denk vooruit: Probeer zoveel mogelijk kaarten zichtbaar en speelbaar te maken.
  • Maak kolommen leeg: Een lege kolom geeft meer bewegingsruimte, waardoor je meer opties hebt.
  • Sorteer kaarten zorgvuldig: Probeer niet te snel kaarten naar de ‘foundations’ te verplaatsen, omdat je ze later mogelijk nog nodig hebt.

Meest Gestelde Vragen

Meest gespeelde Solitaire spellen

Naast Spider Solitaire Windows zijn Klondike Patience en Freecell de meest bekende en gespeelde Patience spellen ter wereld. Van beide spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website. Op het gebied van Spider Solitaire bieden we ook de Spider Solitaire 1 Suits en 2 Suits versie aan.

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan Spider Solitaire? Probeer dan eens Pyramid Solitaire (het spel waarbij het tableau op een pyramide lijkt) of TriPeaks Solitaire (Hierbij bestaat het Tableau uit 3 pieken). Varianten die wel iets weghebben van Spider Solitaire zijn onder andere Forty Thieves en het heel makkelijk uit te spelen Simple Simon.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.