Patience Windows Gratis Spelen Online

Welkom bij Patience Windows, een online reproductie van het klassieke kaartspel zoals het ooit verscheen op Windows XP. Speel nu deze nostalgische versie van Patience, helemaal gratis en zonder downloads, registraties, of vervelende reclame. Herbeleef de tijdloze klassieker, geoptimaliseerd voor je moderne browser en gemaakt door Gameboss.

Wat is Patience Windows?

Classic Patience, ook wel bekend als Klondike Solitaire, kreeg wereldwijde faam toen het werd opgenomen in het besturingssysteem van Windows, te beginnen met Windows 3.0 in 1990. Het spel was aanvankelijk bedoeld om mensen vertrouwd te maken met het gebruik van de muis, maar werd snel een van de meest populaire en verslavende spellen ooit. De versie van gameboss is een getrouwe replica van het klassieke Windows XP Patience-spel, compleet met dezelfde graphics en gameplay.

Spelregels van Patience Windows

De spelregels van Patience Windows XP zijn exact hetzelfde als die van Patience Klondike. Het is een patience variant die gespeeld wordt met 1 stok met 52 kaarten.

Afbeelding van Windows Solitaire

Het doel van het spel

Bij Windows 10 Spider Solitaire is om vier ‘foundations’ te bouwen, elk vertegenwoordigd door een van de vier kaartkleuren (harten, schoppen, klaveren, ruiten). Je begint met een tableau van zeven stapels kaarten en werkt je weg omhoog van de aas tot de koning in elke foundation.

  • Tableau Opzetten: Er zijn 7 stapels in het tableau. De eerste stapel heeft 1 kaart, de tweede 2 kaarten, enz., tot de zevende stapel die 7 kaarten heeft. De bovenste kaart van elke stapel is zichtbaar.
  • Kaarten Verplaatsen: Je mag een kaart of een groep van opeenvolgende kaarten tussen de stapels verplaatsen volgens aflopende waarde en afwisselende kleur.
  • De Stock en Talon: Kaarten die niet in het tableau zijn, vormen de stock. Deze kan worden omgedraaid, drie kaarten tegelijk, om de talon te vormen, waarvan je de bovenste kaart mag gebruiken om op de tableau of foundation te spelen.
  • Foundations Bouwen: Elke foundation begint met een aas en moet worden opgebouwd in oplopende volgorde tot de koning.
  • Einde spel: Je hebt is gewonnen als alle kaarten zijn verplaatst naar de foundations.

Strategie om te Winnen bij Patience Windows

Een paar tips om je winkansen te verbeteren:

  • Wees Voorzichtig met de Azen: Het kan verleidelijk zijn om de azen direct naar de foundation te verplaatsen, maar een aas in het tableau kan soms meer flexibiliteit bieden.
  • Focus op het Vrijmaken van Kolommen: Het verplaatsen van kaarten van het tableau naar de foundation is niet altijd de beste zet. Soms is het vrijmaken van een kolom in het tableau gunstiger.
  • Beheer de Stock: Wees zuinig bij het omdraaien van de stock; elke keer dat je door de stock heen gaat, verlies je mogelijk waardevolle zetten.

Meer replica’s van oude Microsoft Windows Solitaire spellen

Naast Microsoft Windows Solitaire XP heef Gameboss nog enkele andere replica’s uitgebracht van oude Microsoft windows spellen. Uiteraard gaat het hier om versies van de meest gespeelde varianten Freecell Windows 98 en het uitdagende Spider Solitaire Windows 10 dat in alle 3 de varianten gespeeld kan worden.

Meer Patience Klondike spellen

Voor liefhebbers van Patience Winbdows bieden we ook de luxe versie van Klondike. Ben je specifiek op zoek naar een versie van Klondike Deel 1 of Deel 3 dan hebben we goed nieuws. We hebben namelijk ook 2 aparte versies van een Klassieke Klondike 1 en Klondike Patience 3. Je kunt hier ook een vorm van Klondike voor 1 persoon met 2 stokken kaarten spelen. De kaarten zijn verdeeld over 14 rijen op het tableau en 8 foundationstapels Hierbij moet je proberen alle 104 kaarten weg te spelen. Deze variant heet Dubbel Patience.

Vergelijkbare Solitaire spellen

Liefhebbers van Patience Klondike spelen ook graag vergelijkbare patience varianten. Ben je een liefhebber van Klondike probeer dan ook eens Simple Simon Solitaire welke vele overeenkomsten heeft met Klondike. Dat geldt overigens ook voor Freecell en Golf Solitaire.

Ben je een keer op zoek naar iets anders? Probeer dan eens het traditionele TriPeaks of Pyramid Solitaire, deze lijken in de verste verte niet op Klondike maar zijn zeker het uitproberen waard.

Meest Gestelde Vragen