Spider Patience Gratis spelen online

Zoek je een manier om Spider Patience te spelen zonder gedoe? Je bent aan het juiste adres. Hier kun je Spider Patience gratis spelen, rechtstreeks in je webbrowser. Geen reclame, geen downloads, en geen registratie of aanmelding vereist.

Of je nu een beginnende of ervaren Patience Spider-speler bent, je zult het spel in zijn puurste vorm ervaren. Klik en speel nu direct!

Wat is Spider Patience?

Bij Spider Patience of Spider Solitaire is een vorm van gratis patience spelen waarbij je acht kaartreeksen moet sorteren. Om die reden is het spel ‘Spider’ genoemd, refererend naar de acht poten van een spin. Bij dit patiencespel kun je kiezen voor de makkelijke variant met één kleur of voor de meer uitdagendere optie met alle vier de kleuren. Hier vind je de volledige uitleg van Spider Patience. Gratis Patience Spelen biedt een mooie Spider Patience welke je hierboven direct kunt spelen.

De Spelregels: Hoe werkt Spider Patience?

Bij Spider Patience worden de kaarten gerangschikt van koning (hoogste) naar aas (laagste). Je mag een kaart op een andere kaart leggen als deze een rang hoger is. Een reeks kaarten mag verschoven worden als deze allemaal dezelfde kleur hebben (harten, schoppen, ruiten of klaveren). Heb je een lege kolom vrijgespeeld, dan mag je hier iedere kaart of kaartreeks op plaatsen. Je bent vrij om te kiezen wanneer je een nieuwe stapel van 10 kaarten verdeeld over de kolommen. Deze worden allen tegelijk geplaatst. Er mogen alleen geen lege kolommen zijn op het moment dat je 10 nieuwe kaarten neemt. 

Afbeelding van Speelveld Spider Solitaire Big 4

Het speelveld bij Spider Patience

We beginnen met twee kaartensets van in totaal 104 speelkaarten. Allereerst worden er 10 stapels gemaakt, met twee verschillende hoeveelheden kaarten. Links liggen er vier stapels met zes speelkaarten en rechts liggen er zes stapels met vijf speelkaarten. De bovenste kaart van iedere stapel is geopend. De overige 50 speelkaarten liggen gesloten in stapels van 10 stuks. 

Het spelverloop van Spider Patience

Bij deze spelvariant is het de bedoeling dat je reeksen maakt die aflopen in waarde van koning tot aas. Deze reeksen moeten van dezelfde kleur (harten, schoppen, ruiten, klaveren) kaarten zijn. Je mag echter wel een kaart verschuiven naar een aansluitende kaart van een andere kleur. Door kaarten te verschuiven kun je de dichte speelkaarten openen. Heb je geen mogelijkheden meer over, dan mag je een stapel van tien nieuwe kaarten verdelen over de kolommen. Er komt dan op iedere stapel een nieuwe, open kaart te liggen. Wanneer het je gelukt is om een volledige reeks in één kleur te maken, wordt deze complete reeks verplaatst naar links beneden. Zodra je alle acht reeksen compleet hebt, heb je het spel gewonnen.

De strategie van Spider Patience

Een potje Patience of Spider Solitaire win je niet zomaar. Daarom leggen we je graag uit hoe je dit spel het beste kunt spelen. Met deze strategie verhoog je je winkansen van Spider Patience. 

Gebruik een ‘afvalstapel’

Ook al mag je kaartreeksen maken van verschillend gekleurde kaarten, is het aan te raden om hier verstandig mee om te gaan. Probeer een aansluitende kaart, waar mogelijk, altijd op een gelijk gekleurde kaart te leggen. Omdat je soms toch een aantal kaarten wilt verschuiven is het verstandig om een of twee stapels als ‘afvalstapels’ te gebruiken. Bij deze stapels let je er niet op of ze wel in dezelfde kleur zijn. 

Probeer lege kolommen vrij te spelen

Lege kolommen zijn essentieel om Spider Solitaire te winnen. Je kunt hier namelijk iedere kaart op kwijt, waardoor je eenvoudiger bij andere kaarten kunt komen. Bedenk je ook dat tijdens het begin van het spel, de rechtse zes stapels een kaart minder hebben. Deze stapels kun je dus eenvoudiger wegspelen, om zo een kolom leeg te maken. 

Begin met hoge reeksen

Hoge reeksen zijn waardevoller dan lage reeksen. Aangezien je op een reeks van bijvoorbeeld boer tot acht meer kaarten kwijt kunt dan op een reeks van zes tot twee. Probeer daarom om het begin meer aandacht te vestigen op het maken van hoge reeksen.

Meest Gestelde Vragen