Klondike Patience 1 – Opnieuw Inladen
Indien het laadscherm blijft hangen klik dan op “spel opnieuw inladen” om het opnieuw te starten


Gratis Klondike Patience 1 Spelen Online

De meest luxe online versie van Patience Klondike 1 kaart omdraaien, helemaal gratis en zonder enige reclame speel je op Gratis Patience Spelen. Patience Klondike Deel 1 spelen zonder downloads, aanmeldingen, of reclamefilmpjes om je te onderbreken. Dit is Solitaire 1 zoals het bedoeld is: puur, simpel en gericht op jouw speelervaring.

Als je moe bent van ongewenste advertenties of verplichte account registratie, dan zal je zeker genieten van onze “Patience 1 kaart omdraaien” modus, oftewel Solitaire turn 1. Deze bijzondere variant biedt een wat eenvoudigere gameplay dan de Traditionele Patience-spellen. Hierbij geen reclame, alleen jij en het spel. Dat is “Gratis Patience deel 1 zonder reclame” in zijn puurste vorm.

Het mooiste is dat je dit Patience Klondike deel 1 spel direct in je webbrowser kunt spelen. Klik op de full-screen optie om het spel in volledig scherm te ervaren, wat ideaal is als je op een tablet, iPhone of Android-toestel speelt.

Spelregels Solitaire Klondike Patience 1

Afbeelding van Speelveld Klondike Classic deel 1

Hoe werkt Klondike Patience deel 1?

In Patience Solitaire Klondike 1 draait het om het sorteren van een kaartspel van 52 kaarten in vier ‘foundation’-stapels, per soort van aas tot koning. Het spel begint met zeven tableau-stapels met oplopend aantal kaarten van één tot zeven. Alleen de bovenste kaart van elke tableau-stapel is zichtbaar. Het doel is om kaarten te verplaatsen naar de foundation-stapels of om ze binnen het tableau te herschikken in aflopende volgorde en met afwisselende kleuren.

Je hebt ook een trekstapel waaruit je kaarten trekt. In de Klondike 1 variant wordt telkens één kaart omgedraaid. Deze kaart is direct speelbaar. Als de trekstapel leeg is, draai je de aflegstapel om om een nieuwe trekstapel te vormen. Je mag onbeperkt door de stapel gaan, tenzij er specifieke huisregels zijn.

Voor de uitgebreide spelregels en uitleg van de basis regels bezoek je onze pagina over Patience Klondike Solitaire.

De Beste Tips om Klondike Solitaire 1 uit te spelen!

(De tips zijn in principe hetzelfde als voor Klassiek Patience of Klondike Patience 3, gezien ze toepasbaar zijn op beide varianten)

  • Plan Vooruit: Probeer te anticiperen op welke kaarten vrij zullen komen tijdens toekomstige doorgangen door de stapel en speel dienovereenkomstig.
  • Focus op lege kolommen: Het creëren van een lege kolom geeft je veel meer flexibiliteit, omdat elke kaart naar die lege kolom kan worden verplaatst.
  • Wees Zuinig met de Azen en Tweeën: Als je beperkt bent in het aantal keer dat je door de stapel kunt gaan, kan het soms beter zijn om azen en tweeën in het tableau te houden totdat je ze echt nodig hebt. Ze kunnen dienen als tijdelijke opslagplaatsen voor andere kaarten.
  • Zorgvuldige Keuzes: Als er meerdere plaatsen zijn waar je een kaart kunt neerzetten, kies dan de optie die de meeste nieuwe kaarten zal onthullen of je dichter bij het creëren van een lege kolom zal brengen.
  • Sequentie Bouwen in het Tableau: Probeer zoveel mogelijk kaarten in het tableau te spelen in aflopende sequenties en in tegenovergestelde kleuren. Dit maakt het makkelijker om kaarten naar de foundation te verplaatsen als de gelegenheid zich voordoet.
  • Houd de Doorgangen bij: Aangezien je maar drie keer door de stapel mag gaan, is het cruciaal om te onthouden welke kaarten je hebt gezien. Dit helpt je te beslissen of je een kaart nu moet spelen of beter kunt wachten.
  • Optimaliseer elke Doorgang: Voordat je voor de laatste keer door de stapel gaat, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk kaarten hebt verplaatst naar de foundation en het tableau om de laatste doorgang zo effectief mogelijk te maken.

Meest Gestelde Vragen

Meer Patience Klondike spellen

Voor liefhebbers van Patience Klondike 1 bieden we ook de luxe versie van het Patience.nl Klondike spel (Patience Klondike)  en Klondike Patience 3. Daarnaast kunt je de replica van het spel Patience Windows hier ook spelen. Een vorm van Klondike voor 1 persoon met 2 stokken kaarten speelt (Dubbel Patience) kun je hier ook spelen.

Vergelijkbare Solitaire spellen

Liefhebbers van Patience Klondike spelen ook graag vergelijkbare patience varianten. Ben je een liefhebber van Klondike probeer dan ook eens Simple Simon Solitaire welke vele overeenkomsten heeft met Klondike. Dat geldt overigens ook voor Freecell en Golf Solitaire.

Ben je een keer op zoek naar iets anders? Probeer dan eens het traditionele TriPeaks of Pyramid Solitaire, deze lijken in de verste verte niet op Klondike maar zijn zeker het uitproberen waard.