Simple Simon Solitaire Gratis Online Spelen

Beleef het plezier en de uitdaging van Simple Simon Solitaire in zijn meest authentieke vorm, en dat helemaal gratis. Speel online Simple Simon Solitaire zonder je te hoeven registreren, een app te downloaden, of je speelplezier te onderbreken met reclame. Dit is Simple Simon Solitaire zoals patience bedoeld is: puur, eenvoudig, en volledig toegespitst op jouw speelplezier.

Wat is Simple Simon Solitaire?

Simple Simon Solitaire is een unieke variatie op het klassieke Patience-spel. In tegenstelling tot andere Solitaire-varianten, zoals Klondike of Freecell, biedt Simple Simon een enigszins andere set regels en een nieuw niveau van complexiteit. Het spel gebruikt één kaartspel en heeft bepaalde overeenkomsten met Spider Solitaire. Het doel is om alle kaarten te verplaatsen naar een foundation, geordend per soort en van Aas tot Koning.

Uitgebreide Simple Simon Solitaire Spelregels

In Simple Simon Solitaire, net als bij de meeste Solitaire-varianten, is het uiteindelijke doel om alle kaarten van het tableau naar de foundation te verplaatsen, gerangschikt van Aas tot Koning van dezelfde soort. Echter, Simple Simon heeft enkele specifieke regels die het onderscheiden van andere Solitaire-spellen. Hier is een meer gedetailleerde uiteenzetting van de regels:

Afbeelding van Speelveld Simple Simon Solitaire

Opzet Speelveld en Layout

 • Het spel gebruikt een standaard kaartspel van 52 kaarten.
 • Alle 52 kaarten worden open gedeeld in 10 tableau-kolommen.
 • De eerste vier kolommen krijgen elk 6 kaarten, en de overige zes kolommen krijgen elk 5 kaarten.
 • Er is geen stockpile of draw pile.

Spelverloop

 • Verplaatsen van Kaarten: Kaarten kunnen alleen worden verplaatst als ze van dezelfde soort zijn en in aflopende volgorde zijn gerangschikt.
 • Lege Kolommen: Elke lege kolom kan met elke kaart worden gevuld, maar denk strategisch na over welke kaart je daar plaatst. Het is meestal het beste om een Koning te plaatsen als die beschikbaar is, tenzij je een specifieke strategie hebt.
 • Bouwen van een Reeks: Een reeks van kaarten kan alleen worden verplaatst als de kaarten dezelfde soort zijn en in opeenvolgende, aflopende volgorde zijn. Bijvoorbeeld, een reeks zou kunnen zijn: Harten 9, Harten 8, Harten 7.
 • Verplaatsen naar de Foundation: Wanneer een complete reeks van dezelfde soort, van Koning tot Aas, is gemaakt, kan deze naar een van de vier foundation-piles worden verplaatst.
 • Beëindiging: Het spel is gewonnen als alle kaarten naar de foundation zijn verplaatst. Als geen verdere zetten mogelijk zijn en de foundation is niet compleet, is het spel verloren.

Extra Regels

Er zijn geen tijdsbeperkingen, tenzij je zelf een tijdgebonden uitdaging wilt stellen.
Omdat er geen stock of draw pile is, zijn alle kaarten vanaf het begin beschikbaar voor spelen, waardoor het een puur strategisch spel is.

Strategie

Hier zijn enkele tips om je winstkansen te vergroten:

 • Probeer lege kolommen zo snel mogelijk te creëren. Dit geeft je meer bewegingsvrijheid.
 • Wees voorzichtig met het verplaatsen van Koningen, omdat deze de bewegingsvrijheid in een kolom kunnen beperken.
 • Plan je bewegingen vooruit om zoveel mogelijk kaarten vrij te spelen en naar de foundation te verplaatsen.

Herkomst

De precieze oorsprong van Simple Simon Solitaire is onbekend, zoals bij veel traditionele kaartspellen het geval is. Het spel is in de loop der jaren populair geworden en er zijn talloze varianten ontstaan. Het is dus moeilijk te zeggen wie de originele uitvinder van dit specifieke solitaire-spel is.

Simple Simon Solitaire heeft echter veel gelijkenissen met andere solitaire-spellen, en het is mogelijk dat het is ontstaan als een variant op een ander, meer gevestigd solitaire-spel. De naam “Simple Simon” suggereert mogelijk dat het spel bedoeld was om eenvoudiger of sneller te zijn dan andere solitaire-varianten, maar ondanks de naam kan het spel nog steeds een uitdaging bieden.

Meest Gestelde Vragen over Simple Simon Solitaire

Meest gespeelde Solitaire spellen

Er zijn 3 Patience spellen welke verreweg het meest gespeeld en bekend zijn. Om te beginnen hebben we het klassieke Klondike Patience wat het meest gespeeld ter wereld word. Daarnaast komen de varianten Spider Solitaire en Freecell. Van al deze spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website.

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan Simple Simon Solitaire? Probeer dan eens Forty Thieves (Dit is een spel wat lijkt op Spider Solitaire), Mahjong Solitaire (Een vorm van modern Mahjong met blokjes wat je alleen speelt) of het populaire Dubbel Patience wat een versie is van Klondike maar dan gespeeld met 2 stokken kaarten.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.