Patience Klondike Spelen Gratis Online

Gratis Patience spelen met ons exclusieve Klondike Patience spel. Bij de meeste mensen is de Klondike-variant zo vertrouwd dat het vaak simpelweg Patience of Solitaire genoemd wordt. Klondike is ook het meest-gespeelde patiencespel. Het is eenvoudig te leren en je kunt er uren plezier aan beleven. Hier leggen we je uit wat de spelregels zijn van dit patiencespel en wat de beste strategie is om Klondike te winnen.

Patience Klondike spelen gratis zonder reclame

In de digitale wereld van vandaag zijn er talloze manieren om Patience Klondike te spelen, maar niets overtreft de luxe van het Patience Klondike spelen zonder reclame onderbrekingen. Als je op zoek bent naar de beste versie van Patience Klondike gratis dan ben je bij ons aan het juiste adres. Deze moderne versie van Klondike werkt op alle devices van je smartphone en tablet tot je desktopcomputer.

Een van de beste aspecten van deze versie is dat het Patience Klondike zonder reclame aanbiedt. Dus geen vervelende reclamefilmpjes of pop-ups tegenkomen die je uit je concentratie halen. Je bent vrij om je volledig op het spel te richten, zonder afgeleid te worden door advertenties of verplichte pauzes.

Daarnaast zijn alle spellen te spelen zonder aanmelding of het aanmaken van een account. Je scores worden lokaal in de browser bijgehouden, wat betekent dat je je voortgang kunt zien zonder dat je persoonlijke informatie hoeft te delen. Het is de ideale manier om een potje Klondike Solitaire gratis te spelen, waar en wanneer je maar wilt.

Dus of je nu een snel spel wilt spelen tijdens je lunchpauze of je vaardigheden wilt aanscherpen in een uitgebreide sessie, deze versie van Patience Solitaire gratis zonder reclame is de perfecte keuze.

Spelregels en uitleg Patience Klondike

Het speelveld wordt opgebouwd door zeven speelkaarten op een rij te leggen, waarvan alleen de linkse geopend ligt. Vervolgens wordt er op de meest linkse dichte kaart een open kaart gelegd en krijgen de overige stapels rechts hiervan allemaal weer een gesloten kaart. Deze stappen worden herhaald totdat er zeven open kaarten liggen. Er liggen dan zeven open kaarten met daaronder in totaal 21 gesloten kaarten. De overige 24 speelkaarten vormen een dek van gesloten kaarten links bovenaan. Rechts bovenaan zijn 4 lege plekken gereserveerd voor de sorteerstapels. 

Afbeelding van Speelveld Layout Klondike Solitaire

Het spelverloop van Klondike Patience

Bij Klondike is het de bedoeling dat je de kaarten oplopend gaat sorteren op kleur (harten, ruiten, schoppen en klaveren). Hierbij is de aas de laagste kaart en de koning de hoogste. Beschikbare kaarten mogen tijdens het spel op de sorteerstapels gelegd worden. Op de zeven stapels onderaan mag je kaartreeksen maken om zodoende andere kaarten beschikbaar te maken. 

De Regels van Klondike Solitaire

Een kaartreeks wordt gevormd op een van de zeven speelstapels. De kaarten in zo’n reeks moeten afwisselend zijn in de kleuren rood en zwart. Ze lopen af van de koning tot de twee. Wanneer een van de zeven kolommen geen kaarten meer heeft, mag je op deze lege plek een koning plaatsen. Tijdens het spel mag je zo vaak je wilt blijven bladeren door het dek van omgekeerde speelkaarten. Je hoeft een kaart dus niet direct te gebruiken; deze mag bewaard worden voor een beter moment. Het spel is gewonnen als alle kaarten gesorteerd zijn. 

De Winnende Strategie van Klondike

Deze klassieke variant van Patience is immens vaak gespeeld waardoor er genoeg strategieën en tips over te vinden zijn. We hebben de beste tips verzameld en de ultieme strategie voor jou opgesteld. Met deze tips verhoog jij je winkansen bij dit klassieke patiencespel.

Focus op de gesloten kaarten

Als je alle gesloten kaarten geopend hebt, kun je niet meer verliezen. Het zou daarom je doel moeten zijn om gesloten kaarten te openen. Heb je bijvoorbeeld twee kaarten die op een plek zouden kunnen liggen, kies dan voor de optie met de meeste gesloten kaarten eronder. Ga ook niet zomaar reeksen vormen omdat het kan. Verschuif een kaart alleen naar een mogelijke plaats als dit betekent dat je hierdoor een gesloten kaart kan openen. Zo houd je de verschillende opties langer open. 

Laat kaarten op lege plekken liggen

Stel er ligt een rode zeven op een open plek, zonder gesloten kaarten eronder. Je zou denken dat je deze beter meteen op een zwarte acht kan plaatsen, om zo een lege plek vrij te maken. Het is echter het beste om hiermee te wachten tot je daadwerkelijk een koning hebt voor die lege plek. In het geval dat je bij een van de volgende beurten dan een rode zeven vrij speelt, dan heb je nog de mogelijkheid om die rode zeven te verplaatsen en zodoende eventueel nog een gesloten kaart te openen. 

Probeer de sorteerstapel gelijk te houden

Het kan voorkomen dat je in het begin van het spel veel lage harten en ruiten kaarten krijgt. Dan is het misschien verleidelijk om deze meteen op de sorteerstapels te plaatsen. Het gevolg hiervan is dat je geen rode kaarten meer hebt om reeksen mee te maken. Hierdoor kan je in de knoop komen. Probeer er dus voor te zorgen dat de rode en zwarte sorteerstapels ongeveer even hoog blijven. 

Plaats geen kaarten lager dan een vier

Veel Patience spelers zweren bij deze regel. In de praktijk komt het namelijk vaak zo uit dat kaarten die lager dan een vier zijn meteen naar de sorteerstapels kunnen. Door deze kaarten te bewaren verspil je geen tijd aan het bouwen van onnodige reeksen.

Patience Klondike Download

Als je op zoek bent naar het beste Klondike kaartspel, hoef je niet langer de app store of Google Playstore te doorzoeken voor een Klondike Solitaire download. Het traditionele gedoe van het downloaden en installeren van een app is helemaal niet nodig. Ons spel van Patience Klondike online free biedt je namelijk de mogelijkheid om gewoon in je webbrowser te spelen, zelfs in full screen.

Vaak hebben mensen het idee dat een Klondike game downloaden vanuit een app store de beste optie zou zijn, maar dat is eigenlijk een misvatting. Onze online versie biedt je een even naadloze en plezierige ervaring, zonder de complicaties en beperkingen die soms met app-downloads gepaard gaan. Hierdoor kun je altijd en overal genieten van je favoriete kaartspel zonder enige hindernis.

Bovendien heb je met onze browser-gebaseerde versie geen last van ongewenste advertenties of in-app aankopen, wat vaak wel het geval is bij ‘de beste app’ in app stores. Dus als je de klassieke charme van het Klondike kaartspel wilt ervaren zonder de extra rompslomp, is onze online, browser-gebaseerde versie absoluut de weg te gaan.

Meest Gestelde Vragen over Klondike

Meer Patience Klondike spellen

Voor liefhebbers van Patience Klondike beden we ook 2 aparte versies van Klondike Patience 1 en Klondike Patience 3. Daarnaast kunt je de replica van het spel Patience Windows hier ook spelen. Een vorm van Klondike welke je met 2 stokken kaarten speelt en waarbij je in plaats van vier maar liefst 8 foundation stapels moet vullen heet Dubbel Patience. Speel het allemaal gratis op gratispatiencespelen.nl

Vergelijkbare Solitaire spellen

Liefhebbers van Patience Klondike spelen ook graag vergelijkbare patience varianten. Ben je een keer op zoek naar iets anders? Probeer dan eens het traditionele Forty Thieves, een van de oudste solitaire spellen ter wereld. Een andere variant die je zeker een keer moet proberen is Eight Off Solitaire welke vele overeenkomsten heeft met Klondike. Dat geldt overigens ook voor Freecell en Golf Solitaire.