Golf Solitaire Gratis Online Spelen

Golf Solitaire , ook wel One foundation Solitaire genoemd, is een relatief jonge versie van gratis patience. Golf Solitaire ontleent zijn naam aan het feit dat net als bij Golf het de bedoeling is om een zo laag mogelijk puntenaantal te vormen. We hebben een prachtige versie van Golf Patience welke je hier gratis kunt spelen zonder reclame in het spel. Het spel is direct te spelen in je browser zonder dat je een app of software hoeft te downloaden. Je kunt direct beginnen met spelen. Voor beginners hebben we de uitgebreide spelregels en uitleg hier ook beschreven.

Wat is Golf Solitaire?

Golf Solitaire is een populair kaartspel voor een persoon waarbij het doel is om alle kaarten van het tableau naar een aflegstapel te verplaatsen. Het spel combineert elementen van strategie en geluk en is ideaal voor zowel beginners als ervaren solitaire spelers.

Spelregels Golf Solitaire

De spelregels van Golf Solitaire zijn relatief eenvoudig te begrijpen, maar het spel biedt toch voldoende uitdaging en strategische diepte.

Afbeelding van Speelveld Golf Solitaire

Opzet Speelveld en Layout

 • Een standaardspel gebruikt één stok van 52 speelkaarten.
 • Zeven kolommen met vijf over elkaar liggende kaarten worden op het tableau geplaatst.
 • De resterende kaarten vormen de stock.
 • Er is ook een aflegstapel, die begint met één kaart van de stock.

Doel van het spel

Het hoofddoel is om alle kaarten van het tableau naar de aflegstapel te verplaatsen volgens bepaalde regels.

Spelverloop

 • Beweging van kaarten: Je kunt een kaart van het tableau naar de aflegstapel verplaatsen als de kaart één waarde hoger of lager is dan de bovenste kaart op de aflegstapel. Bijvoorbeeld, als er een 7 bovenop de aflegstapel ligt, kun je een 6 of een 8 van het tableau daarop leggen.
 • Kleuren en symbolen: In Golf Solitaire is de kleur of het symbool van de kaart niet relevant. Alleen de waarde van de kaart telt.
 • Stock gebruiken: Als je geen bewegingen meer kunt maken op het tableau, trek je een nieuwe kaart van de stock naar de aflegstapel.
 • Rondes: In sommige varianten kun je na het legen van de stock opnieuw beginnen, maar doorgaans is het spel afgelopen als er geen bewegingen meer mogelijk zijn.
 • Einde spel Het spel is gewonnen als alle kaarten van het tableau zijn verplaatst naar de aflegstapel.

Strategie en Tips

Door deze strategische overwegingen in het achterhoofd te houden, zul je je kansen om te winnen in Golf Solitaire aanzienlijk verbeteren.

 • Denk Vooruit: Voordat je een zet doet, bekijk je de opties en bedenk je welke kaarten beschikbaar zullen komen na je huidige zet. Probeer te anticiperen op toekomstige zetten.
 • Langere Kolommen Eerst: Over het algemeen is het beter om kaarten uit langere kolommen te verwijderen. Hierdoor ontstaat meer bewegingsruimte op het tableau.
 • Pas op voor Blokkades: Probeer te voorkomen dat een lage kaart wordt geblokkeerd door een hoge kaart van dezelfde waarde (bijvoorbeeld een 2 geblokkeerd door een andere 2). Dit kan je mogelijkheden in latere fasen van het spel ernstig beperken.
 • Azen en Koningen: Wees voorzichtig met het spelen van Azen en Koningen. Omdat deze kaarten respectievelijk alleen kunnen worden gevolgd door een 2 of een Koningin, kunnen ze je opties beperken.
 • Stock Strategie: In sommige versies van Golf Solitaire wordt de stock niet opnieuw geschud. Als dat het geval is, probeer dan de volgorde van de stock te onthouden om je toekomstige zetten beter te kunnen plannen.
 • Lege Kolommen: Afhankelijk van de regelvariant die je speelt, kan een lege kolom een voordeel zijn. Sommige versies staan toe dat elke kaart in een lege kolom wordt geplaatst, wat meer opties kan bieden.
 • Wees geduldig: Hoewel het spel relatief snel kan worden gespeeld, loont het vaak om een moment te nemen om je strategie te overdenken, vooral als er meerdere zetten beschikbaar zijn.

Houd de Aflegstapel in de Gaten: Let op de kaarten die in de aflegstapel gaan. Dit kan je helpen betere keuzes te maken, vooral als de stock bijna leeg is.

Meest Gestelde Vragen over Golf Solitaire

Meest gespeelde Solitaire spellen

Er zijn 3 Patience spellen welke verreweg het meest gespeeld en bekend zijn. Om te beginnen hebben we het klassieke Klondike Patience wat het meest gespeeld ter wereld word. Daarnaast komen de varianten Spider Solitaire en Freecell. Van al deze spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website.

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan Golf Solitaire? Probeer dan eens EastHaven (Dit is een spel wat lijkt op zowel Klondike als Spider Solitaire), Eight Off (Deze patience heeft wel iets weg van Spider Patience) en het populaire Dubbel Patience wat een versie is van Klondike maar dan gespeeld met 2 stokken kaarten.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.