Freecell Solitaire – Opnieuw Inladen
Indien het laadscherm blijft hangen klik dan op “spel opnieuw inladen” om het opnieuw te starten


Gratis Freecell Solitaire Online Spelen

Freecell Solitaire is een van de meest gespeelde vormen van gratis patience spelen online. Ervaar de nostalgie van het klassieke Freecell Solitaire-spel nu online en helemaal gratis. Speel direct vanuit je webbrowser zonder downloads, registratie of irritante reclame. Dit is Solitaire Freecell zoals het bedoeld is: eenvoudig, snel en volledig gericht op jouw speelervaring.

Wat is Freecell Solitaire?

Freecell Solitaire is een populair kaartspel dat voor het eerst brede bekendheid verwierf dankzij Microsoft Feecell Windows. Het spel werd als standaardonderdeel geleverd bij verschillende versies van het besturingssysteem en won zo snel aan populariteit. In tegenstelling tot andere solitaire-spellen, is bijna elke Freecell-game oplosbaar als je de juiste strategie gebruikt.

Freecell Solitaire Spelregels

Freecell Solitaire is een kaartspel dat wordt gespeeld met een standaard kaartspel van 52 kaarten. Hieronder leggen we de spelregels uit om direct te kunnen beginnen met het spel Free Cell.

Afbeelding van Freecell Classic

Het Doel van het spel

Bij Freecell Solitaire is het de bedoeling net als bij Patience Klondike om alle kaarten op volgorde en gesorteerd naar de foundation stapels te spelen.

Speelveld en Tableau

Het speelveld bestaat uit vier verschillende zones: het tableau, de vrije cellen, en de ‘foundation’-stapels.

 • Tableau: Dit is de hoofdzone waar de meeste actie plaatsvindt. Aan het begin van het spel worden alle 52 kaarten in acht kolommen op het tableau geplaatst. De eerste vier kolommen hebben elk zeven kaarten, en de laatste vier kolommen hebben elk zes. Alleen de bovenste kaart van elke kolom is zichtbaar.
 • Vrije Cellen: Aan de bovenkant van het scherm zie je vier lege ‘cellen’, waar je tijdelijk één kaart per cel kunt opslaan om je meer manoeuvreerruimte te geven tijdens het spel.
 • Foundation: Dit zijn de vier stapels aan de bovenkant van het scherm waar je uiteindelijk alle kaarten in oplopende volgorde (van Aas tot Koning) en per kleur (Harten, Schoppen, Ruiten, Klaveren) moet plaatsen om het spel te winnen.

Spelverloop: Hoe werkt Freecell Solitaire

 • Verplaatsen van Kaarten: Je kunt alleen de bovenste kaart van elke kolom in het tableau of van de vrije cellen verplaatsen. Kaarten in het tableau moeten in aflopende volgorde en met afwisselende kleuren worden gestapeld. Dat betekent dat een zwarte Acht alleen op een rode Negen kan worden geplaatst en vice versa.
 • Gebruik van Vrije Cellen: Je kunt elke kaart naar een vrije cel verplaatsen, maar onthoud dat je slechts één kaart per cel kunt opslaan. Een slim gebruik van deze cellen is cruciaal voor je succes.
 • Naar de Foundation Verplaatsen: Je kunt kaarten naar de foundation verplaatsen als ze in oplopende volgorde en in dezelfde kleur zijn. Dus, als er al een Aas van harten in de foundation ligt, dan kun je daar een Twee van harten op leggen, gevolgd door een Drie van harten, enzovoort.
 • Volgorde van Bewegingen: Het is meestal strategisch verstandig om eerst kaarten naar de foundation te verplaatsen. Dit maakt ruimte vrij in het tableau, waardoor je meer mogelijkheden krijgt om de resterende kaarten te ordenen.

Freecell Solitaire Tips om te Winnen

Door de volgende Freecell Solitaire tips en een beetje oefening zul je merken dat je slagingskansen in Freecell Solitaire aanzienlijk zullen toenemen.

 • Plan Vooruit: Voordat je een zet doet, bekijk alle mogelijke opties en denk een paar stappen vooruit.
 • Gebruik de Vrije Cellen Verstandig: Probeer de vrije cellen zo leeg mogelijk te houden; ze kunnen erg nuttig zijn voor het verplaatsen van grote sequenties.
 • Vergeet de Azen en Tweeën Niet: Als je ze ziet, verplaats ze dan zo snel mogelijk naar de foundation. Ze blokkeren vaak andere kaarten.
 • Werk Eerst met de Langste Kolommen: Dit geeft je meer bewegingsruimte in het tableau en meer opties voor volgende zetten.

Voordelen van Online Freecell Solitaire

Online Freecell Solitaire biedt een scala aan voordelen die je misschien niet zult ervaren bij het spelen van fysieke kaartspellen of gedateerde computerprogramma’s. Hier zijn enkele van de meest opvallende voordelen:

 • Toegankelijkheid: Het spel is 24/7 beschikbaar, overal waar je internettoegang hebt. Of je nu op je desktop, laptop, tablet of smartphone speelt, je kunt altijd en overal genieten van een potje Freecell.
 • Geen Downloads of Registratie: In tegenstelling tot veel online games, vereist onze versie van Freecell geen tijdrovende downloads of registratieprocessen. Hierdoor kun je onmiddellijk beginnen met spelen.
 • Zonder Reclame: Geniet van een ononderbroken spelervaring zonder advertenties. Geen pop-ups, banners of video’s die je uit de concentratie halen.
 • Gratis: Een van de grootste voordelen is dat het spel volledig gratis is. Er zijn geen verborgen kosten of in-app aankopen die je speelervaring belemmeren.
 • Authentieke Ervaring: Deze versie van Freecell is een getrouwe replica van het klassieke Windows 98-spel, compleet met dezelfde uitdagingen en gameplay die je je wellicht herinnert uit je jeugd of eerdere jaren.
 • Sociale Interactie: Hoewel Freecell een solitair spel is, stelt het spelen online je in staat om je scores te delen en te vergelijken met vrienden of spelers van over de hele wereld.
 • Skill Building: Door de strategische aard van het spel, helpt regelmatig spelen je bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden en strategisch denken.

Meest Gestelde Vragen

Meer Free Cell Solitaire Spellen

Voor liefhebbers van Freecell Solitaire bieden we ook nog 2 andere versies te weten Freecell en de replica van het oude Microsoft Solitaire Windows spel: Freecell Windows.

Andere Solitaire spellen

Ben je op zoek naar iets geheel anders dan Freecell? De meest gespeelde solitaire spellen naast Freecell zijn Spider Solitaire en Klondike. Van beide spellen hebben we meerdere versies en varianten. We hebben ook een aanbod met tradionele patience spellen welke bijna nergens anders te spelen zijn. Probeer maar eens Easthaven Solitaire of de prachtige versie van Forty Thieves.