Pyramid Solitaire – Opnieuw Inladen
Indien het laadscherm blijft hangen klik dan op “spel opnieuw inladen” om het opnieuw te starten


Pyramid Solitaire Gratis Spelen Online

Ontdek ongeëvenaard gebruiksgemak en speelplezier met onze uitvoering van Pyramid Solitaire, volkomen kosteloos en zonder enige afleiding. Geen noodzaak voor downloads, aanmeldingen of het bekijken van reclames; dit is Pyramid Solitaire in zijn essentie: ongecompliceerd, helder en compleet afgestemd op jouw genot in het spel.

Als constante advertenties en verplichte accountaanmeldingen je irriteren, dan zal onze ‘Advertentievrije Pyramid Solitaire’-modus je zeker aanspreken. Dit biedt je een diepgaande, strategische spelbeleving zonder afleidende elementen. Selecteer de volledigscherm-optie om het spel in vol scherm te beleven, een uitstekende keuze als je op een tablet, iPhone of Android-toestel speelt.

Spelregels Pyramid Solitaire

Ben je niet bekend met het spel Pyramid Solitaire of Patience? Lees dan hier de spelregels door.

Afbeelding van Speelveld Pyramid Classic

Doel van het Spel

Het primaire doel van Pyramid Solitaire is om alle kaarten in de piramide en de trekstapel te verwijderen. Dit doe je door paren van kaarten te maken die samen optellen tot 13 punten.

Opzet van de Layout (speelveld) bij Pyramid Solitaire

De Piramide: Bestaat uit 21 kaarten die in de vorm van een piramide zijn neergelegd.
De Trekstapel: De overgebleven kaarten vormen een stapel van waaruit je kunt trekken als je geen zetten meer hebt in de piramide.
Aflegstapel: Een plek naast de trekstapel waar je tijdelijk kaarten kunt neerleggen die je niet onmiddellijk kunt gebruiken.

Spelverloop

Begin van het Spel: Het spel begint met een piramide van kaarten, en de overige kaarten vormen de trekstapel.
Paring van Kaarten: Zoek naar kaarten die je kunt paren om samen 13 punten te maken. Koningen zijn 13 punten waard en kunnen zonder een paar te vormen worden verwijderd.
Trekstapel en Aflegstapel: Als je geen zetten kunt maken, trek je een kaart van de trekstapel. Je kunt deze kaart ofwel direct gebruiken of op de aflegstapel leggen.
Doorgaan met Trekken: Je kunt door de trekstapel heen gaan zolang er nog kaarten over zijn.

Puntensysteem

Sommige versies van Pyramid Solitaire gebruiken een puntensysteem. In de standaardversie krijg je punten voor het verwijderen van kaartparen en je kunt ook strafpunten krijgen voor het opnieuw schudden van de trekstapel.

Einde van het Spel

Het spel eindigt als je alle kaarten hebt verwijderd of als er geen mogelijke zetten meer zijn en de trekstapel leeg is.

De Beste Tips om Pyramid Solitaire Uit te Spelen

Hier zijn wat tips om je winstkansen met Pyramide Solitaire te vergroten:

Pyramid Solitaire Strategie

  • Onthul Pyramidekaarten: Probeer de kaarten in de piramide zo snel mogelijk te onthullen en te verwijderen. De kaarten die onderin en in het midden liggen, houden andere kaarten vast, dus focus eerst op die.
  • Plan Meerdere Stappen Vooruit: Voordat je een paar maakt, bekijk de piramide en je trekstapel om te zien welke andere paren beschikbaar zullen zijn nadat je de huidige kaarten hebt verwijderd.
  • Gebruik de Aflegstapel Slim: Zet kaarten die je niet onmiddellijk nodig hebt op de aflegstapel, maar wees voorzichtig. Je wilt toekomstige speelbare kaarten niet bedekken.
  • Let op de Waarden: Sommige kaarten komen vaker voor in het spel (zoals zessen en zevens, die elkaar kunnen complementeren). Houd hier rekening mee bij het plannen van je zetten.
  • Verwijder Koningen Direct: Aangezien koningen 13 punten waard zijn, kunnen ze direct worden verwijderd. Doe dit zo snel mogelijk om meer ruimte te maken.
  • Beheer je Trekstapel: Ga niet te snel door je trekstapel heen, vooral als je weet dat er kaarten zijn die je later in het spel nodig hebt.
  • Minimaliseer het Rondes: In versies waar je door de trekstapel kunt gaan, is het meestal beter om dit zo min mogelijk te doen, omdat veel versies strafpunten hebben voor het opnieuw schudden van de trekstapel.

Specifieke Speltactieken

  • Sandwich Tactiek: Probeer waar mogelijk kaarten tussen andere kaarten in te “sandwichen” (een kaart die een paar kan vormen met een kaart die erboven ligt en een kaart die eronder ligt).
  • Boekhouding: Houd bij welke kaarten zijn gespeeld, zodat je een beter idee hebt van welke kaarten nog komen.
  • Tijdbeheer: Als je tegen de klok speelt, oefen dan om snel te herkennen welke kaarten samen 13 punten vormen.

Door de Pyramid Solitaire strategieën te combineren met de specifieke speltechnieken verbeter je je kansen om Pyramid Solitaire succesvol uit te spelen.

Meest Gestelde Vragen over Pyramid Solitaire

Meest gespeelde Solitaire spellen

Er zijn 3 Patience spellen welke verreweg het meest gespeeld en bekend zijn. Om te beginnen hebben we het klassieke Klondike Patience wat het meest gespeeld ter wereld word. Daarnaast komen de varianten Spider Solitaire en Freecell. Van al deze spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website.

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan Pyramid Solitaire? Probeer dan eens EastHaven (Dit is een spel wat lijkt op zowel Klondike als Spider Solitaire), Eight Off (Deze patience heeft wel iets weg van Spider Patience) en het populaire Dubbel Patience wat een versie is van Klondike maar dan gespeeld met 2 stokken kaarten.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.