Forty Thieves Solitaire Gratis Spelen

Forty Thieves Solitaire is een vorm van traditioneel patience wat betekent dat het al gespeeld werd met echte kaarten voor het computertijderk. Hier kun je gratis Forty Thieves Solitaire spelen, zonder reclame in het spel of het gedoe van account registraties. Je kunt meteen beginnen met spelen want het spel laadt direct in. Een uitdagend patience kaartspel want het is zeker niet de makkelijkste versie die je hier kunt spelen. Ben je niet bekend met het spel lees dan hieronder verder voor de uitgebreide spelregels en strategie van Forty Thieves Patience.

Wat is Forty Thieves Solitaire?

Forty Thieves Solitaire is een boeiende en uitdagende variant van patience, waarbij twee pakken kaarten worden gebruikt in plaats van één. Met strakkere beperkingen en een hoger niveau van complexiteit, biedt het een meer veeleisende uitdaging die zowel beginners als gevorderde solitaire-spelers zal aanspreken. De naam “Forty Thieves” verwijst naar de veertig kaarten die aanvankelijk in het tableau worden uitgelegd, wat een extra laag van diepte en strategie toevoegt aan het spel.

Uitgebreide Spelregels voor Forty Thieves Solitaire

Voor beginners die het spel Forty Thieves Solitaire nog nooit hebben gespeeld hieronder de uitgebreide spelregels.

Afbeelding van Speelveld Forty Thieves Solitaire

Beginopstelling

Forty Thieves Solitaire wordt, net als Spider Solitaire, gespeeld met twee standaard pakken van 52 speelkaarten, wat resulteert in een totaal van 104 kaarten. Het tableau bestaat uit 10 kolommen, waarbij elke kolom vier open kaarten bevat. De overige kaarten vormen de stock en liggen gedekt opzij. Er zijn ook acht foundation-stapels waar je probeert alle kaarten naartoe te verplaatsen, evenals twee tijdelijke opslagcellen om je te helpen kaarten te verplaatsen.

Doel van het Spel

Het primaire doel van Forty Thieves Solitaire is om alle 104 kaarten van het tableau en de stock naar de foundation te verplaatsen. De kaarten in de foundation moeten van dezelfde kleur zijn en in oplopende volgorde worden geplaatst, te beginnen met de aas en eindigend met de koning.

Spelverloop en regels

 • Verplaatsen binnen het Tableau: In het tableau kunnen kaarten alleen worden verplaatst als ze van dezelfde kleur zijn en in aflopende volgorde. Een 7 van klaveren kan bijvoorbeeld alleen op een 8 van klaveren worden geplaatst.
 • Gebruik van de Stock: Als je geen zetten meer kunt doen, kun je een kaart van de stock naar een van de twee tijdelijke opslagcellen verplaatsen om meer opties te creëren.
 • Opslagcellen: Je hebt twee tijdelijke opslagcellen waar je elke kaart uit het tableau of de stock kunt plaatsen om bewegingsruimte te maken. Je kunt deze kaart later terugplaatsen in het tableau of naar de foundation verplaatsen.
 • Naar de Foundation Verplaatsen: Je kunt elke vrije aas direct naar de foundation verplaatsen. Verdere kaarten van dezelfde kleur kunnen worden toegevoegd aan de foundation, mits ze in oplopende volgorde zijn (A-2-3-4-5-6-7-8-9-10-J-Q-K).

Einde van het Spel

Het spel eindigt als je alle kaarten hebt verplaatst naar de foundation, in welk geval je wint, of als er geen mogelijke zetten meer zijn, wat resulteert in een verlies.

Strategieën

Forthy Thieves is geen gemakkelijk patience spel, probeer daarom goed de volgende tips en strategieën toe te passen om meer kans te maken om het spel uit te spelen.

 • Probeer eerst kaarten te verplaatsen die kolommen vrijmaken, omdat dit meer bewegingsruimte geeft.
 • Gebruik de opslagcellen verstandig; hoewel ze nuttig zijn om impasses te doorbreken, kunnen ze je ook in de weg zitten als ze niet strategisch worden gebruikt.
 • Omdat je twee pakken kaarten hebt, moet je vooruit plannen en proberen om ‘matching pairs’ van kleuren en cijfers zo veel mogelijk te vermijden. Dit verhoogt de kans dat je meer kaarten naar de foundation kunt verplaatsen.
 • Tenzij absoluut noodzakelijk, vermijd het stapelen van kaarten in het tableau die al in de foundation zitten. Dit vermindert je opties voor toekomstige zetten.

Herkomst van Forty Thieves Solitaire

De exacte oorsprong van Forty Thieves Solitaire is niet duidelijk, maar het is algemeen aangenomen dat het spel zijn wortels heeft in Frankrijk en populair werd rond de 19e eeuw. Het wordt soms vergeleken met andere solitaire-games van Franse oorsprong. De naam “Forty Thieves” (Vierendertig Dieven) wordt vaak geassocieerd met thema’s uit de verhalen van “Duizend-en-een-nacht”, hoewel er geen direct verband lijkt te zijn tussen het spel en deze literatuur.

Forty Thieves Solitaire staat ook bekend onder verschillende andere namen, afhankelijk van de regio en de variaties in spelregels. Enkele van de andere namen waaronder het spel bekend staat, zijn:

 • Napoleon at St. Helena: Deze naam wordt vaak gebruikt, vooral in oudere literatuur over solitaire spellen. Het spel werd naar verluidt gespeeld door Napoleon Bonaparte tijdens zijn ballingschap op Sint-Helena, hoewel er geen concrete bewijzen zijn om deze bewering te ondersteunen.
 • Roosevelt at San Juan: Een andere naam die historisch aan een figuur wordt gekoppeld, in dit geval aan Theodore Roosevelt en de Slag bij San Juan Hill tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog.
 • Le Cadran: Een Franse naam die “De Klok” betekent, gebruikt in sommige Europese landen.
 • Big Forty en Giant: Namen die de omvang en complexiteit van het spel benadrukken, gezien het feit dat het met twee kaartspellen wordt gespeeld.

Deze verschillende namen weerspiegelen de rijke geschiedenis en wereldwijde verspreiding van het spel, waardoor het een populaire keuze blijft voor liefhebbers van kaartspellen en solitaire.

Meest Gestelde Vragen

Meest gespeelde Solitaire spellen

Er zijn 3 Patience spellen welke verreweg het meest gespeeld en bekend zijn. Om te beginnen hebben we het klassieke Klondike Patience wat het meest gespeeld ter wereld word. Daarnaast komen de varianten Spider Solitaire en Freecell. Van al deze spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website.

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan Forty Thieves? Probeer dan eens EastHaven (Dit is een spel wat lijkt op Klondike), Mahjong Solitaire (Dit is iets heel anders een een vorm van modern computer patience) en het populaire Dubbel Patience wat een versie is van Klondike maar dan gespeeld met 2 stokken kaarten.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.