Eight Off Solitaire Spelen Gratis Online

Eight Off Solitaire is een unieke twist op het klassieke kaartspel Klondike Patience. Uiteraard een versie van Eight Off Solitaire zonder reclame zodat je lekker ongestoord kunt gratis patience spelen. Speel Eight Off Solitaire direct zonder aanmelding of download in je browser online, gratis en dus zonder reclame in het spel. Ben je niet bekend met deze variant van Patience? Lees dan eerst de spelregels en strategie tips goed door.

Wat is Eight Off Solitaire?

Het uiteindelijke doel is om alle kaarten uit het tableau te verplaatsen naar de zogenaamde foundation-stapels. Deze versie van solitaire biedt een mooie balans tussen tactiek en geluk, en is daarom uitstekend geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren liefhebbers van kaartspellen.

Hoe werkt Eight Off Solitaire? De spelregels

Eight Off Solitaire is een patience spel dat je niet veel tegenkomt. Het is echter een ideaal spel voor beginners omdat het relatief gemakkelijk is om te winnen. De spelregels zijn ook eenvoudig om te snappen en hebben we hieronder kort voor je samengevat.

Speelveld Eight Off Solitaire

Start van het spel

 • Je hebt een standaard kaartspel van 52 kaarten nodig, zonder jokers.
 • Er zijn 8 tableau-piles, 8 reserve-cellen en 4 foundation-piles.
 • De tableau-piles beginnen met 6 kaarten in elke pile.

Doel van het Spel

Het uiteindelijke doel van Eight Off Solitaire is om alle 52 kaarten in de foundation-piles te plaatsen, geordend op soort en in oplopende volgorde van aas tot koning.

De Layout

 • Eindstapels (Foundations): Vier stapels waar je uiteindelijk alle kaarten in oplopende volgorde en dezelfde soort moet plaatsen, beginnend met de aas.
 • Tableau: Acht tableau stapels waar kaarten worden opgeslagen en van waaruit ze naar de Foundation-stapels kunnen worden verplaatst. Kaarten kunnen alleen in aflopende volgorde en dezelfde soort worden geplaatst.
 • Reserve-cellen: Acht open cellen waar je tijdelijk één kaart per cel kunt opslaan om later te gebruiken.

Spelverloop

 • Kaart Verplaatsen: In Eight Off mag je slechts één kaart tegelijk verplaatsen.
 • Foundation-stapels Vullen: Je kunt een kaart naar een foundation-pile verplaatsen als deze een volgende in rang is en van dezelfde soort. Bijvoorbeeld, een 2 van harten kan alleen op een 1 van harten worden geplaatst.
 • Tableau-stapels: Je kunt kaarten binnen het tableau verplaatsen als de kaart die je wilt verplaatsen een rang lager is en van dezelfde soort als de kaart waarop je het wilt plaatsen. Bijvoorbeeld, een 6 van schoppen kan alleen op een 7 van schoppen worden geplaatst.
 • Lege Cellen in het Tableau: Je kunt elke kaart op een lege tableau-pile plaatsen.
 • Gebruik van Reserve-cellen: Je kunt een kaart verplaatsen naar een reserve-cel om deze later weer terug te plaatsen in het tableau of direct naar de foundation-piles.
 • Verplaatsen vanuit Reserve-cellen: Je kunt een kaart uit een reserve-cel verplaatsen naar het tableau of naar de foundation-piles volgens dezelfde regels als andere verplaatsingen.

Einde van het spel

Wanneer je alle kaarten hebt weten te sorteren op eindstapels dan heb je gewonnen. Kun je niet meer verder in het spel dan heb je verloren.

Eight Off Solitaire Tips en Strategie

Eight Off Solitaire is niet een heel moeilijk spel om te winnen en met onze tips en strategie uitleg zullen je kansen op winst nog groter worden:

 • Prioriteer Lage Kaarten: Begin met het verplaatsen van de lagere kaarten naar de foundation-stapels. Dit creëert meer speelruimte in het tableau, wat weer meer bewegingsvrijheid geeft.
 • Gebruik Reserve Cellen Strategisch: De reserve cellen (vrijcellen) in Eight Off zijn een uniek kenmerk en moeten strategisch gebruikt worden. Bewaar kaarten die je later nodig zult hebben, maar wees voorzichtig dat je ze niet te snel opvult.
 • Sequentieel Bouwen: Probeer in het tableau kaarten in aflopende volgorde en van dezelfde kleur te stapelen. Dit vergemakkelijkt het proces van het naar de foundation-stapels verplaatsen.
 • Wees Geduldig: Als er meerdere mogelijkheden zijn, overweeg dan elke zet zorgvuldig. Het is soms beter om te wachten en te zien welke kaarten nog zullen verschijnen voordat je een beslissing neemt.
 • Plan Vooruit: Kijk welke kaarten nog in het tableau zijn voordat je besluit om een kaart naar de foundation te verplaatsen. Het kan gunstiger zijn om een kaart in het tableau te houden voor meer flexibiliteit.
 • Lege Kolommen zijn Goud Waard: Probeer een kolom in het tableau leeg te maken. Een lege kolom geeft je de mogelijkheid om een willekeurige kaart te plaatsen, wat veel bewegingsvrijheid kan geven.
 • Reset en Hervat: Als je vastloopt, wees dan niet bang om het spel opnieuw te starten. Door meerdere keren te spelen, krijg je een beter gevoel voor het spel en ontwikkel je een meer effectieve strategie.

Herkomst van Eight Off Solitaire

Eight Off Solitaire is een intrigerend kaartspel dat zijn wortels deelt met andere bekende solitaire-varianten. Het spel is nauw verwant aan Baker’s Game, vernoemd naar de wiskundige C.L. Baker. Beide spellen zijn belangrijk omdat ze de basis vormden voor het latere en meer bekende spel FreeCell. Hoewel Eight Off en Baker’s Game niet dezelfde populariteit hebben verworven als FreeCell, hebben ze toch een blijvende impact gehad en worden ze nog steeds opgenomen in diverse collecties van computersolitaire-spellen.

In termen van alternatieve namen, staat het spel ook bekend als “Cabin,” “Devil’s Grip,” en “Sommier,” afhankelijk van de regio of specifieke regelvariaties. Het basisconcept blijft echter over het algemeen hetzelfde, ongeacht de naam waaronder het gespeeld wordt.

Meest Gestelde Vragen over Eight Off Solitaire

Meest gespeelde Solitaire spellen

Er zijn 3 Patience spellen welke verreweg het meest gespeeld en bekend zijn. Om te beginnen hebben we het klassieke Klondike Patience wat het meest gespeeld ter wereld word. Daarnaast komen de varianten Spider Solitaire en Freecell. Van al deze spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website.

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan Simple Simon Solitaire? Probeer dan eens Forty Thieves (Dit is een spel wat lijkt op Spider Solitaire), Mahjong Solitaire (Een vorm van modern Mahjong met blokjes wat je alleen speelt) of het populaire Dubbel Patience wat een versie is van Klondike maar dan gespeeld met 2 stokken kaarten.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.