Dubbel Patience Gratis Spelen Online

Dubbel Patience, ook wel Double Klondike of Double Solitaire genoemd is een Patience spel dat is gebaseerd op het traditionele Patience Klondike spel. Met Dubbel Patience worden eigenlijk 2 verschillende versies aangeduid, een voor 2 personen maar tegenwoordig online ook als Patience kaartspel voor 1 persoon.

Gratis Dubbel Patience Spelen Online Zonder Reclame

De versie van Dubbel Patience welke je hier kunt spelen is compleet gratis en zonder enige vorm van reclame in het spel. Geen downloads, geen aanmeldingen en geen reclamefilmpjes die je spel onderbreken. Dit is Dubbel Patience ofwel Double Klondike, voor 1 persoon: spannend, simpel en vol entertainment. Speel direct in je webbrowser. Klik op de full-screen optie om volop te genieten van het spel, ideaal als je speelt op een tablet, iPhone, of Android-toestel.

Dubbel Patience Klondike Spelregels

Zoals gezegd worden er met Dubbel Patience twee verschillende spellen aangeduid welke we hieronder kort beschrijven:

Spelregels Dubbel Klondike voor 1 persoon

Afbeelding van Speelveld Dubbel Patience

Dubbel Patience Klondike voor 1 persoon wordt gespeeld met twee volledige stokken van 52 kaarten, wat neerkomt op 104 kaarten in totaal. In plaats van de gebruikelijke zeven tableau-stapels in klassiek Klondike, begin je in deze versie met veertien tableau-stapels. Daarnaast zijn er acht ‘foundation’-stapels in plaats van vier.

Net zoals bij het traditionele Klondike-spel, is het doel om alle kaarten te sorteren van aas tot koning op de foundation-stapels. De tableau-stapels worden gevormd in aflopende volgorde en in afwisselende kleuren. Voor meer informatie over de basis spelregels van dit spel bezoek onze pagina over Patience Klondike waar je ook de uitgebreide spelregels terug zult vinden.

Dubbel Patience voor 2 personen

Dubbel Patience voor 2 personen is een kaartspel voor twee spelers en is gebaseerd op het traditionele solitaire spel, ook bekend als Klondike Solitaire. In Dubbel Patience voor 2 personen heeft elke speler zijn eigen kaartspel van 52 kaarten, maar het doel van het spel is vergelijkbaar met dat van het klassieke patience spel: kaarten van aas tot koning sorteren in vier ‘foundation’ stapels.

Het interessante aan Dubbel Patience Solitaire voor 2 personen is dat terwijl elke speler zijn eigen tableau en foundation heeft, kaarten ook naar de foundation-stapels van de tegenstander kunnen worden verplaatst. Dit voegt een element van competitie en strategie toe aan het spel. Spelers moeten snel zijn en tactische beslissingen nemen om te winnen.

De regels kunnen variëren, maar over het algemeen zijn ze vergelijkbaar met die van het standaard solitaire spel. Beide spelers beginnen met een eigen tableau, en ze moeten kaarten verplaatsen en sorteren om hun eigen foundation-stapels te vullen, terwijl ze ook de mogelijkheid hebben om kaarten naar het tableau of de foundation van de tegenstander te verplaatsen.

Dit maakt Dubbel Patience tot een snelle en competitieve variant van het traditionele Solitaire Spel, ideaal voor twee spelers die op zoek zijn naar een meer uitdagende en interactieve ervaring.

De Beste Tips om Dubbel Patience uit te spelen!

Of je nu Dubbel Patience alleen of met 2 personen speelt, hieronder de belangrijkste tips om te winnen:

  • Plan Vooruit: Probeer te anticiperen op toekomstige bewegingen door goed te kijken welke kaarten in het tableau liggen en welke nog in de stapel zitten.
  • Maak Ruimte: Focus op het creëren van lege kolommen in het tableau, dit geeft je meer flexibiliteit tijdens het spelen.
  • Zuinig op Startkaarten: Wees voorzichtig met het te snel verplaatsen van azen en tweeën naar de foundation, omdat ze als tijdelijke opslagplaats kunnen dienen in het tableau.
  • Strategische Keuzes: Als er meerdere mogelijkheden zijn, kies dan de optie die het meeste nieuwe kaarten zal onthullen of je helpt een lege kolom te creëren.
  • Sequentie Bouwen: Probeer zoveel mogelijk aflopende sequenties te bouwen binnen het tableau; dit maakt toekomstige zetten makkelijker.
  • Efficiëntie: Probeer elke zet zo efficiënt mogelijk te maken om de kans te vergroten dat je het spel uit kunt spelen.

Meest Gestelde Vragen

Meest gespeelde Solitaire spellen

Er zijn 3 Patience spellen welke verreweg het meest gespeeld en bekend zijn. Om te beginnen hebben we het klassieke Klondike Patience wat het meest gespeeld ter wereld word. Daarnaast komen de varianten Spider Solitaire en Freecell. Van al deze spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website.

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan Simple Simon Solitaire? Probeer dan eens Forty Thieves (Dit is een spel wat lijkt op Spider Solitaire), Mahjong Solitaire (Een vorm van modern Mahjong met blokjes wat je alleen speelt) of het populaire Golf Solitaire wat erg veel wegheeft van Klondike.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.