Freecell Gratis Spelen Online

Bij Freecell gratis spelen online komt vrijwel geen geluk kijken. Freecell is een strategisch kaartspel dat je speelt in je eentje. Vrijwel ieder spelletje Freecell Solitaire is te winnen. Direct vanaf het begin kun je bij dit spel alle speelkaarten geopend zien. Maar vergis je niet, dit spel is niet zo makkelijk als het lijkt. Gebruik die lege cellen verstandig. Gratis Patience Spelen biedt je deze versie van Freecell gratis aan. Het spel is ontwikkeld door Gameboss en vooralsnog zonder reclame te spelen

Freecell Gratis Spelen Online zonder Reclame

Zoek je een eenvoudige, ongestoorde manier om Freecell te genieten? Je kunt Freecell gratis spelen direct in je webbrowser, zonder het gedoe van downloads of registratie. Ja, het is echt zo simpel: geen downloadproces en absoluut geen reclame.

Dit Freecell card game is geoptimaliseerd voor alle apparaten, waardoor je het spel op volledig scherm kunt beleven, of je nu op een desktop, tablet of smartphone zit. Er zijn geen opdringerige pop-ups of advertenties, dus je kunt je volledig concentreren op je spel.

Het gemak van Freecell online maakt het ideaal voor een snelle pauze of een langer tijdverdrijf. Klik gewoon op ‘play online’ en je bent klaar om te beginnen. In deze reclamevrije omgeving kun je Free cell spelen waar en wanneer je maar wilt, zonder afleidingen of onderbrekingen.

Hoe werkt Freecell?

Hier leggen we uit hoe Freecell werkt en wat de Freecell spelregels zijn. Deze spelregels zijn ook toepasbaar op het Freecell Windows spel wat je ook gratis kunt spelen zonder reclame in het spel.

Afbeelding van Speelveld Freecell Big Gameboss

Het Doel

Het doel is om alle 52 kaarten te verplaatsen naar de vier basisstapels, gesorteerd per soort in oplopende volgorde van aas tot koning.

Opzetten van het Spel

  • Schud een standaard kaartspel van 52 kaarten en leg deze in 8 kolommen (ook wel het tableau genoemd). De eerste vier kolommen hebben elk 7 kaarten en de laatste vier kolommen hebben elk 6 kaarten.
  • Boven het tableau zijn er vier vrije cellen en vier basisstapels (ook wel “foundations” genoemd).

Verplaatsen van Kaarten

  • Binnen het tableau kun je kaarten verplaatsen om kolommen van aflopende waarde te maken, waarbij de kleuren van de kaarten moeten afwisselen (bijvoorbeeld: rode 6 op een zwarte 7).
  • Je kunt een kaart of een geldige reeks kaarten verplaatsen naar een andere kolom als de verplaatsing geldig is volgens de bovenstaande regels.
  • Een kaart kan naar een vrije cel verplaatst worden op elk moment om de bewegingsvrijheid te vergroten.
  • Een aas kan naar een lege foundation plek worden verplaatst. Andere kaarten van dezelfde soort kunnen op de aas worden geplaatst, in oplopende volgorde (dus 2, 3, 4, enzovoort).

Gebruik van Vrije Cellen

De vrije cellen kunnen worden gebruikt om tijdelijk een kaart op te slaan.
Het aantal kaarten dat je tegelijkertijd kunt verplaatsen is afhankelijk van het aantal lege vrije cellen en lege kolommen.

De Strategie van Freecell

Freecell is een kaartspel voor de echte strategen. Vrijwel iedere mogelijke deling van kaarten kan uitgespeeld worden. Een spel wat niet gewonnen kan worden, komt slechts 8 keer voor in één miljoen mogelijke verdelingen. Met de juiste strategie kun je freecell dus nagenoeg altijd winnen. We leggen je graag uit wat de beste strategie is bij freecell.

Bestudeer de verdeling van kaarten

Het mooie aan Freecell is dat je alle kaarten direct in blik hebt. Gebruik dit voordeel. Bekijk waar de azen liggen en probeer te bedenken hoe deze te bereiken zijn. Let daarnaast op voor andere complicaties zoals een aantal lage kaarten die helemaal onderop liggen. Of misschien is er een situatie waarbij alle achten moeilijk te bereiken zijn. Door dit vooraf in te schatten, weet je waar de uitdaging ligt in het spel dat je speelt. 

Denk vooruit als je de lege cellen gebruikt

Een vrije zet is een zet waarbij je geen lege cellen gebruikt. Kies je voor een zet waarbij je wel een lege cel gebruikt, bedenk je dan of het het wel waard is. Je levert namelijk flexibiliteit in. Dit moet je niet zomaar doen, maar bijvoorbeeld als je een kolom leeg kan maken of een aas vrij kan spelen. Let extra goed op met het leggen van een koning op een van de lege cellen. Deze kun je hierna namelijk alleen nog kwijt op een andere lege cel. 

Richt je eerst op de azen

Het is verstandig om je eerst te focussen op het sorteren van de azen. Ga vooral geen lange kaartreeksen bovenop een aas bouwen. Voor je het weet is de reeks te lang om te verplaatsen en kun je het spel niet meer winnen. Zorg er daarom voor dat je eerst de azen vrijspeelt. 

Meest Gestelde Vragen

Meer Free Cell Spellen

Voor liefhebbers van Freecell bieden we ook nog 2 andere versies te weten Freecell Solitaire en de replica van het oude Microsoft Solitaire Windows spel: Freecell Windows.

Andere Solitaire spellen

Ben je op zoek naar iets geheel anders dan Freecell? De meest gespeelde solitaire spellen naast Freecell zijn Spider Solitaire en Klondike. Van beide spellen hebben we meerdere versies en varianten. We hebben ook een aanbod met tradionele patience spellen welke bijna nergens anders te spelen zijn. Probeer maar eens Easthaven Solitaire of de prachtige versie van Forty Thieves.