1 Suit Spider Solitaire – Opnieuw Inladen
Indien het laadscherm blijft hangen klik dan op “spel opnieuw inladen” om het opnieuw te starten


Spider Solitaire 1 Suit Gratis Online Spelen

Spider Solitaire 1 Suit, ook wel Spider Solitaire 1 kleur, of simpelweg Spider 1, is een variant van het klassieke kaartspel Spider Solitaire wanneer het met 104 kaarten van hetzelfde symbool wordt gespeeld. Vaak schoppen. Ben je een beginner met het gratis spelen van Spider Solitaire probeer dan eens Spider Solitaire 1 Suit. Deze versie vereenvoudigt het originele spel door het gebruik van slechts één kleur kaarten. Hier kun je 1 kleur Spider Solitaire online spelen, zodat je het gemak en de snelheid van deze versie van patience kunt ervaren.

Wat is Spider Solitaire 1 Suit?

Spider Solitaire 1 Suit is een afgeleide van het traditionele Spider Solitaire kaartspel. Het grootste verschil zit in de complexiteit; je speelt hier met kaarten van slechts één kleur. Dit maakt het spel makkelijker te volgen en perfect voor beginners.

Hoe werkt 1 Suit Spider Solitaire, de Spelregels

Spider Solitaire 1 Suit wordt gespeeld met twee 52 kaarten, maar omdat het slechts één kleur bevat, worden meerdere stokken kaarten van die ene kleur gebruikt—dus 52 kaarten van dezelfde kleur. Dit vereenvoudigt het spel aanzienlijk en maakt het toegankelijker voor beginners.

Afbeelding van Speelveld Spider Solitaire 1 Classic

Doel bij 1 Suit Spider Solitaire

Het doel van het spel is om complete sequenties te vormen van koning tot aas, allemaal van dezelfde kleur. Wanneer zo’n sequentie is voltooid, wordt deze uit het spel verwijderd.

De Layout / Tableau

Aan het begin worden 54 kaarten in tien kolommen verdeeld. De eerste vier kolommen bevatten elk zes kaarten, en de overige zes kolommen bevatten elk vijf. De overgebleven 50 kaarten vormen de trekstapel.

Spelverloop

Je mag alleen de bovenste kaart van elke kolom verplaatsen of een sequentie van bovenste kaarten die al in de juiste volgorde ligt. Je mag kaarten of sequenties naar andere kolommen verplaatsen om langere sequenties te bouwen of om kaarten vrij te spelen. Je mag ook een enkele kaart of een sequentie naar een lege kolom verplaatsen.

De Trekstapel

Als je geen zetten meer kunt maken, klik je op de trekstapel om nieuwe kaarten te verdelen over de kolommen. Dit maakt nieuwe mogelijkheden om sequenties te vormen en het spel voort te zetten.

Wat mag niet bij 1 Suit Spider Solitaire?

Je mag geen kaarten of sequenties naar de trekstapel terugplaatsen. Verder kun je alleen volledige sequenties van koning tot aas uit het spel verwijderen.

Door deze regels wordt 1 kleur Spider Solitaire een uitdagende maar toch eenvoudige variant van het traditionele Solitaire Spider of Spider Solitaire 2 Suits. Het is de perfecte introductie tot deze familie van kaartspellen.

Beste Strategie voor Spider Solitaire 1 Suit

Omdat Spider Solitaire 1 Suit met slechts één kleur kaarten wordt gespeeld, is het doorgaans eenvoudiger dan de versies met meerdere kleuren. Desondanks zijn er strategieën die je kunnen helpen het spel efficiënter en succesvoller te spelen.

Prioriteer Vrije Kolommen

Een lege kolom is een krachtig hulpmiddel in Spider Patience, omdat je er elke kaart naartoe kunt verplaatsen. Het vrijmaken van kolommen moet dus een hoge prioriteit hebben.

Werk aan Lange Sequenties

Hoewel het verleidelijk kan zijn om korte sequenties te maken, kun je beter focussen op het maken van lange sequenties. Dit geeft je de flexibiliteit om grotere groepen kaarten te verplaatsen en versnelt het proces om een kolom leeg te maken.

Gebruik de Trekstapel Strategisch

De trekstapel kan het spel een stuk moeilijker maken als je niet voorzichtig bent. Probeer eerst alle mogelijke zetten op het tableau te doen voordat je nieuwe kaarten trekt.

Verken Opties Voordat je Zet

Hoewel Spider Solitaire 1 Suit online sneller gespeeld kan worden dan andere varianten, is het de moeite waard om een moment te nemen en al je opties te overwegen voordat je een zet doet.

Let op Kaartvolgorde

Houd rekening met de kaarten die je nog moet spelen. Als je bijvoorbeeld al veel zevens op het tableau hebt liggen, probeer dan om zessen en achten vrij te spelen.

Meest Gestelde Vragen

Meest gespeelde Solitaire spellen

Naast Spider Solitaire 1 zijn Klondike Patience en Freecell de meest bekende en gespeelde Patience spellen ter wereld. Van beide spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website. Op het gebied van Spider Solitaire bieden we ook de Spider Solitaire 2 Suits versie

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan de bekende kaartspellen voor 1 persoon? Probeer dan eens Pyramid Solitaire (het spel waarbij het tableau op een pyramide lijkt) of TriPeaks Solitaire (Hierbij bestaat het Tableau uit 3 pieken). Varianten die wel iets weghebben van Spider Solitaire zijn onder andere Forty Thieves en het heel makkelijk uit te spelen Simple Simon.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.