EastHaven Solitaire Gratis Online Spelen

Easthaven Solitaire, ook wel East Heaven solitaire genoemd is een vorm van Patience welke je misschien nog niet eerder gespeeld hebt. Het is een leuk kaartspel voor 1 persoon en valt onder de categorie Patience. Je kunt Easthaven Solitaire hier gratis spelen zonder downloads, registratie of account. Daarnaast is het Easthaven Solitaire spel vrij van reclame in het spel.

Wat is EastHaven Solitaire?

EastHaven Solitaire is een boeiende variant van het classic patience spel. Het wordt gespeeld met een enkel pak kaarten en is minder restrictief in de regels, wat resulteert in een sneller en meer dynamisch spel. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zowel beginners als gevorderde solitaire-liefhebbers. Het is eigenlijk een combinatie tussen Patience Klondike en Spider Solitaire. Indien je bekend bent met die varianten dan moet je East Heaven Solitaire zeker uitproberen. Voor hen die nog niet bekend zijn met dit spel volgen hier de spelregels

EastHaven Solitaire Spelregels

EastHaven Solitaire is een traditionele vorm van Patience wat wil zeggen dat het spel al bestond voor het computer tijdperk. Het spel werd oorspronkelijk gespeeld met echte kaarten maar is nu ook online te spelen. Lees hieronder de uitgebreide spelregels of begin direct met spelen. Wanneer je bekend bent met Patience spellen zoals Klondike, Freecell of Spider Solitaire dan kom je vaak al een heel eind. Indien er dan toch onduidelijkheden zijn lees dan hieronder de uitgebreide spelregels van Easthaven Solitaire.

Afbeelding van Speelveld Easthaven Solitaire

Opzet van het Spel Easthaven Solitaire

  • Gebruik één standaard kaartspel van 52 kaarten.
  • Deel 21 kaarten uit over zeven tableaukolommen, met drie kaarten in elke kolom. De kaarten in de bovenste rij liggen allemaal open.

Foundations

Er zijn vier lege foundationplekken waar je kaarten kunt stapelen, beginnend bij een aas en eindigend bij een koning, allemaal van dezelfde soort (kleur).

Het Doel

Verplaats alle kaarten naar de vier foundationplekken, van aas tot koning in elke soort.

Tableau Regels

  • In het tableau kun je kaarten verschuiven in aflopende volgorde en met afwisselende kleur.
  • Je kunt een enkele kaart of een reeks kaarten verplaatsen.
  • Lege plekken in het tableau mogen alleen gevuld worden met een koning of een reeks kaarten waarvan de onderste kaart een koning is.

Extra Kaarten Verdelen

Als er geen bewegingen meer mogelijk zijn, kun je een nieuwe rij van zeven kaarten open op het tableau leggen.
De laatste drie overgebleven kaarten in de hand worden gedeeld over de eerste drie kolommen van het tableau.

Einde van het spel

Het spel wordt gewonnen als alle kaarten in de foundationplekken zijn geplaatst, van aas tot koning in elke soort.

Herkomst East Haven Solitaire

De variant van EastHaven Solitaire voor het eerst opgetekend door Albert H. Morehead en Geoffrey Mott-Smith in 1949. Het is een variant die enigszins verschilt van de Amerikaanse vorm van Westcliff. Zo worden er bijvoorbeeld slechts zeven stapels van drie kaarten gedeeld in EastHaven, in plaats van de tien kolommen in de Amerikaanse versie van Westcliff. Ook zijn de regels voor het aanvullen van lege plekken op het tableau en het delen van extra kaarten verschillend.

Hoewel we niet met zekerheid kunnen zeggen wie EastHaven Solitaire precies heeft uitgevonden, weten we dat de eerste gedocumenteerde versie van dit spel in 1949 door Morehead en Mott-Smith is opgetekend.

Meest Gestelde Vragen

Meest gespeelde Solitaire spellen

Er zijn 3 Patience spellen welke verreweg het meest gespeeld en bekend zijn. Om te beginnen hebben we het klassieke Klondike Patience wat het meest gespeeld ter wereld word. Daarnaast komen de varianten Spider Solitaire en Freecell. Van al deze spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website.

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan Golf Solitaire? Probeer dan eens Golf Solitaire (Dit is een spel wat lijkt op Klondike), Eight Off (Deze patience heeft wel iets weg van Spider Patience) en het populaire Dubbel Patience wat een versie is van Klondike maar dan gespeeld met 2 stokken kaarten.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.