Spider Solitaire Gratis Spelen Online

Speel nu gratis Spider Solitaire zonder reclame, direct in je browser. Geen download nodig! Of je nu voor het eerst speelt of al een pro bent, hier vind je alles wat je moet weten over het spel. Van de basisregels en strategieën tot verschillende suits zoals Spider Solitaire 1 kleur en 2 kleuren. Ga voor de volledige ervaring en speel in fullscreen. Ben je een gevorderde patience speler? Dan is deze vorm van Solitaire echt iets voor jou!

Wat is Spider Solitaire?

Spider Solitaire is een populaire vorm van gratis patience spelen welke gespeeld wordt met twee stokken kaarten (104 kaarten) en het doel is om alle kaarten op kleur en in volgorde te sorteren, van koning tot aas. Deze vorm van Patience staat bekend om zijn complexiteit en vereist een combinatie van vaardigheid en geluk om te winnen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, zoals de versie met één kleur en de versie met twee kleuren. Dit maakt het spel geschikt voor zowel beginnende als ervaren spelers. Of je nu de originele Windows-versie (windows) of Spider Solitaire online speelt het blijft een uitdagend en boeiend kaartspel.

Hoe werkt Spider Solitaire? De Spelregels

Spider Solitaire is een patience spel wat iets anders werkt dan bijvoorbeeld Klondike Patience, het is dus belangrijk om even goed de spelregels door te nemen zodat je goed voorbereid bent wanneer je begint met spelen.

Beginopstelling

Spider Solitaire begint met een tableau van 10 stapels kaarten. Elke stapel varieert in lengte van 4 tot 6 kaarten. Alleen de bovenste kaart van elke stapel is omgedraaid en zichtbaar. Naast het tableau zijn er ook 5 reserve stapels en 8 lege cellen bovenin het speelveld. Deze lege cellen zijn bedoeld voor de complete sets kaarten die je tijdens het spel vormt.

Doel van het Spel

Het doel is om alle kaarten op het tableau te sorteren van koning tot aas, waarbij elke gesorteerde set in een van de lege cellen bovenin wordt geplaatst.

Spelverloop

  • Tijdens je beurt mag je kaarten tussen de stapels op het tableau verplaatsen. Je moet daarbij wel de volgende regels in acht nemen:
  • Alleen kaarten van dezelfde soort (bijv. harten, schoppen) kunnen op elkaar worden gelegd.
    Kaarten moeten in aflopende volgorde worden geplaatst. Bijvoorbeeld, een ‘9’ kan alleen op een ’10’ worden gelegd als beide kaarten van dezelfde soort zijn.

Omdraaien van Kaarten

Als een kaart wordt verplaatst en daarmee een omgedraaide kaart ontdekt, mag je deze omdraaien en wordt deze speelbaar.

Lege Kolommen

Je kunt een willekeurige kaart of een geordende reeks kaarten verplaatsen naar een lege kolom op het tableau.

Trekken van Nieuwe Kaarten

Als er geen mogelijke zetten meer zijn, mag je een nieuwe set van 10 kaarten vanuit de reserve naar het tableau verplaatsen. Elke stapel op het tableau krijgt één nieuwe kaart.

Einde van het Spel

Het spel is gewonnen als alle 8 sets van kaarten volledig zijn gesorteerd van koning tot aas en naar de lege cellen bovenaan het speelveld zijn verplaatst.

Verschillende Soorten

Spider Solitaire kent meerdere varianten die zich onderscheiden door het aantal kaartsoorten, ook wel ‘Suits’ genoemd, dat in het spel wordt gebruikt. Hierdoor varieert de moeilijkheidsgraad en strategie die nodig is om te winnen. We bespreken hier de drie populaire varianten: Spider Solitaire 1 Suit, 2 Suits en 4 Suits.

Spider Solitaire 1 Suit

In deze versie van het spel wordt slechts één kaartsoort gebruikt, meestal Schoppen. Omdat alle kaarten van dezelfde soort zijn, is deze variant het eenvoudigst om te spelen. De spelregels zijn hetzelfde als in de klassieke versie, maar omdat er maar één soort is, hoef je minder na te denken over welke kaarten je waar neerlegt. Deze variant is ideaal voor beginners. Voor meer informatie bezoek onze pagina over Spider Solitaire 1 Suit

Afbeelding van Speelveld Spider Solitaire Big 1

Spider Solitaire 2 Suits

In deze tussenvorm worden twee verschillende kaartsoorten gebruikt, vaak Schoppen en Harten. Dit voegt een extra laag van complexiteit toe, omdat je nu rekening moet houden met twee verschillende soorten kaarten. Kaarten van verschillende soorten kunnen niet op elkaar worden gelegd, dus je moet strategischer zijn in het verplaatsen van je kaarten. Dit maakt de 2 Suits-versie een goede keuze voor spelers die een uitdaging zoeken maar nog niet klaar zijn voor de volledige complexiteit van 4 Suits. Voor meer informatie bezoek onze pagina over Spider Solitaire 2 Suits

Afbeelding van Speelveld Spider Solitaire Big 2

Spider Solitaire 4 Suits

Dit is de klassieke versie van Spider Solitaire zoals die vaak op Windows-systemen wordt gevonden. Alle vier de kaartsoorten (Schoppen, Harten, Klaveren, en Ruiten) zijn in dit spel opgenomen, wat het de moeilijkste variant maakt. De basisregels blijven hetzelfde, maar de toegevoegde complexiteit van vier verschillende kaartsoorten vereist meer strategische planning en vooruitdenken. Deze variant is geschikt voor ervaren Spider Solitaire spelers die op zoek zijn naar een uitdagende ervaring.

Afbeelding van Speelveld Spider Solitaire Big 4

Spider Solitaire Tips en Topstrategieën

Of je nu kiest voor gratis Spider Solitaire in je browser of de klassieke Spider Solitaire Windows versie, strategisch spelen is de sleutel tot succes. Hier zijn enkele cruciale tips om je spel te verbeteren, of je nu de 1 Suit variant speelt of het uitdagende originele spel met 4 kleuren.

  • Lege Kolommen Zijn Goud Waard: Voordat je nieuwe kaarten trekt uit de stock, probeer een kolom volledig te legen. Dit geeft je meer flexibiliteit in je zetten.
  • Sorteren is Cruciaal: Bij het spelen van varianten zoals Spider Solitaire 2 Suits of 2 kleuren, focus op het sorteren van de kaarten op soort, zelfs als het niet meteen resulteert in een afgewerkte reeks.
  • Wees Selectief met de Stock: Hoewel het verleidelijk is om nieuwe kaarten te trekken als je vastloopt, gebruik de stock alleen als laatste redmiddel. Dit geldt vooral als je Spider Solitaire online speelt, waar elke beweging telt.
  • Koningen met Zorg Plaatsen: Een koning kan handig zijn, maar verkeerd geplaatst kan het een heel spel saboteren. Wees dus voorzichtig.
  • Denk vooruit: Een van de beste strategieën in dit boeiende kaartspel is het anticiperen op toekomstige zetten. Het helpt bij het effectief gebruiken van elke kans.
  • Kaartvolgorde Memoriseren: Als je Spider Solitaire gratis speelt zonder reclame, profiteer dan van de rustige omgeving om de volgorde van de kaarten in de stock te onthouden. Dit helpt bij toekomstige zetten.

Of je nu een beginner bent die zich bezighoudt met 1 suit, of een expert in de volledige 4 kleuren versie, deze strategieën kunnen je helpen om als een pro te spelen. Het toepassen van deze tips kan je kansen om te winnen aanzienlijk verhogen.

Herkomst

Hoewel de exacte oorsprong van deze vorm van Solitaire onduidelijk is, is het inmiddels een vast onderdeel geworden van solitaire spellen, met name dankzij de opname in oudere versies van het Windows-besturingssysteem. Daarmee is deze classic patience van een relatief onbekend kaartspel uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Als je het klassieke Spider Solitaire Windows spel kent, dan weet je hoe boeiend deze variant kan zijn.

Meest Gestelde Vragen

Meest gespeelde Solitaire spellen

Naast Spider Solitaire zijn Klondike Patience en Freecell de meest bekende en gespeelde Patience spellen ter wereld. Van beide spellen hebben we meerdere versies beschikbaar op deze website.

Traditionele Patience Spellen

Ben je op zoek naar iets anders dan de bekende kaartspellen voor 1 persoon? Probeer dan eens Pyramid Solitaire (het spel waarbij het tableau op een pyramide lijkt) of TriPeaks Solitaire (Hierbij bestaat het Tableau uit 3 pieken). Varianten die wel iets weghebben van Spider Solitaire zijn onder andere Forty Thieves en het heel makkelijk uit te spelen Simple Simon.

Microsoft Solitaire Replica’s

We hebben 3 replica’s van de ouderwetse Windows Solitaire spellen te weten Patience Windows XP (Klondike), Spider Solitaire Windows 10 (De Windows 10 replica van Spider Solitaire) en Freecell Windows 98. Deze kun je allemaal gratis spelen zonder reclame op onze website.