Alles over Patience en Patience spelen

Speel hier gratis uw favoriete Patience en solitaire spellen. Al onze patience spelletjes kun je gratis spelen zonder download of registratie. En, niet geheel onbelangrijk, zonder vervelende reclames. Patience spelen is een heerlijk tijdverdrijf wat nooit gaat vervelen.

patience spelen gratis klik om te spelen

Gratis Patience spelen op uw computer zonder download

Wie gratis spelletjes Patience wil spelen, zal dit in veel gevallen online gaan doen. Er zijn tal van soorten patience die u kunt gaan spelen. Een gratis spelletje patience is eenvoudig te vinden, maar hoe vindt u de patience soort die u zoekt? Want klassiek patience kunt u vinden onder verschillende namen en wat is spider solitaire? Gratis spelletjes patience, klinkt eenvoudiger dan het is. In veel gevallen zal u door de bomen het bos niet meer zien – er zijn zoveel soorten en varianten te vinden, welke variant zoekt u? Weet u niet welke variant u zoekt, dan is het verstandig om daar eerst achter te komen. Dat kan eenvoudig door gewoon een willekeurige variant te openen en te gaan spelen. Maar het is ook mogelijk door u in te lezen in de verschillende varianten die er zijn. Gelukkig staat er op de meeste websites waar u gratis spelletjes patience kunt spelen, een korte introductie van de variant onder. Ook is de afbeelding die gebruikt wordt bij de variant vaak al een goede indicatie of het om een klassieke variant gaat of een geheel ander variant. Want wist u bijvoorbeeld dat Free Cell ook gezien wordt als een variant op patience? Terwijl dat toch een heel ander spel is dan het klassieke patience. Laat u niet afleiden door de verschillende namen, kies een variant die u aanstaat en test deze uit. Bevalt deze niet? Er zijn genoeg gratis spelletjes patience online te vinden waaruit u kunt kiezen – zodat er ook zeker voor u een variant bij zit.

Waar speelt u gratis spelletjes patience?

Voor de eenvoudigste variant kunt u simpelweg in de zoekfunctie van uw PC solitaire intikken, dan krijgt u de standaard edities die op de PC bijgeleverd worden te zien. Dat wil zeggen, als u een Windows PC heeft, want voor andere modellen zijn er andere programma’s die standaard meegeleverd worden uiteraard. Hier staan standaard enkele varianten van het spel op – de Microsoft Solitaire collectie.

Dit zijn eveneens de meest gespeelde varianten van patience die er te vinden zijn. Bent u dus op zoek naar gratis spelletjes patience, dan is dit de meest eenvoudige manier om te beginnen. Wilt u echter een nieuwe uitdaging? Online zijn er tal van andere varianten te vinden nog weer, die u extra uitdaging kunnen geven. Want wat dacht u van een spelletje dubbel patience tegen de computer?

Een variant die minder bekend is maar zeker de moeite waard is om eens te spelen. Of kies voor een spelletje Eight Off patience, ook een variant waarbij twee setjes speelkaarten gebruikt worden én waarbij gebruik gemaakt wordt van heel andere spelregels dan u gewend bent. Kortom, de solitaire serie die u op de meeste computer kunt vinden is een leuk begin, maar wanneer u echt een uitdaging wilt, dan is het een kwestie van de gratis spelletjes patience online vinden!

Solitaire in het Nederlands; een uitstekende keuze

U kunt bij het spelen van een spelletje Nederlands eenvoudig als taal instellen. Hoewel u bij het zoeken naar een specifieke variant van het spel patience ook vaak al aangeeft in welke taal u het spel wilt gaan spelen. Uiteraard is patience met 3 kaarten naast Nederlands ook in het Frans, Duits en onder andere Engels te vinden. De Engelse variant is eenvoudig te vinden als solitaire. Dat houdt echter niet altijd in dat elke variant van het spel solitaire die u opent ook meteen in het Engels is. Naast de naam patience is het spel ook te vinden als solitaire. Wilt u graag het spel in het Engels spelen om een voorbeeld te noemen, dan doet u er verstandig aan om bij uw zoekopdracht aan te geven dat u zoekt naar “solitaire English”. Op die manier is de kans dat u patience in het Nederlands tegenkomt een stuk kleiner omdat u de zoekopdracht ook al in het Engels plaatst. Dat werkt even zo goed voor Frans en andere talen die wenselijk zijn. Toch is de taal niet van toepassing als u de klassieke variant van het spel wilt gaan spelen – en de spelregels kent. Dan heeft u geen taal nodig om het spel te kunnen gaan spelen.

Patience is universeel en voor iedereen beschikbaar

Hoewel er verschillende varianten van het spel patience zijn zoals Freecell, is het spel universeel te vinden. De regels zijn voor de klassieke variant vrijwel altijd gelijk en daardoor kunt u ook zonder een probleem te hebben met de taal een spelletje patience spelen. Elke Windows PC is in bezit van een aantal patience spellen die eenvoudig gevonden kunnen worden via de zoekfunctie door solitaire in te vullen. Patience in het Nederlands is enkel een gemak, want ook als het in het Grieks is zou u zonder problemen een spelletje moeten kunnen spelen. De kolommen, afnamestapel en manier van delen zullen gelijk zijn. Mocht u onverhoopt een andere variant tegenkomen, dan kan het even puzzelen zijn, maar ook hier zijn de regels vaak gelijkend aan de varianten die u kent. Er zijn namelijk maar weinig varianten van patience taalgebonden. Al zijn er uiteraard uitzonderingen te vinden. Het is namelijk net als met het kaartspel pesten, dat er per regio of zelfs per gezin andere regels zijn. Gaat u dus een spelletje dubbel patience spelen tegen iemand, dan kan het verstandig zijn om in het voren de regels even goed door te spreken, zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Pasjans spelen in het Nederlands

Zover bekend zijn is er geen specifieke Nederlandse variant te vinden, maar er zijn natuurlijk wel tal van varianten te vinden van het klassieke pasjans. Maar wees ook niet verrast als u bij het zoeken naar een geschikte pasjans variant in een keer klaverjassen tegenkomt op een website. Sommige websites zijn van mening dat een kaartspel een kaartspel is en dus op een en dezelfde pagina past. Of dat elk spel dat u “solitair” kunt spelen onder solitaire geschaald kan worden. Het tegendeel is waar, dus zorg dat u goed oplet wat u aanklikt en wat u gaat spelen. Want klaverjassen is geen solitaire of pasjans.