Gratis patience spelen met 3 kaarten

Wie graag een spelletje Patience speelt, zal dat ook even zo graag gratis doen. U kunt eenvoudig gratis Freecell spelen met 3 kaarten maar ook met 1 kaart of zelfs een heel andere variant. De 1 kaart variant wordt ook wel patience 1 genoemd en de variant met 3 kaarten wordt ook wel patience 3 genoemd. Gratis patience spelen met 3 kaarten houdt eenvoudigweg in dat u een variant speelt waarbij u per beurt dat u op de afnamestapel klikt, 3 kaarten in beeld te zien krijgt. Hiervan kunt u enkel de eerste kaart gebruiken. Kunt u deze niet gebruiken, dan kunt u weer klikken en krijgt u weer drie nieuwe kaarten te zien. Kunt u de bovenste kaart gebruiken, dan heeft u daarna toegang tot de tweede kaart, als u die ook kunt spelen heeft u daarna toegang tot de derde kaart die opengelegd is. Kunt u die ook spelen, dan krijgt u daarna te zien welke kaarten in de voorgaande ronde gedeeld zijn vanaf de afnamestapel. Zijn er geen kaarten meer? Dan kunt u gerust klikken op de afnamestapel want dan heeft u alle kaarten die u in het spel kon brengen in het spel gebracht.

Waar kan ik gratis patience spelen met 3 kaarten?

Gratis patience spelen met 3 kaarten is een van de meest gespeelde varianten van het spel, samen met de variant met maar 1 kaart. Dus het is zeker niet lastig om een gratis variant te vinden van patience 3. Om patience 3 te spelen hoeft u enkel de basisregels van patience te kennen, het is dus dezelfde variant als de meest gespeelde versies. Met 1 pak kaarten zonder jokers, welke gedeeld wordt. Er worden hierna zeven kolommen gedeeld, waarna er 24 kaarten overblijven die op de afnamestapel terecht komen. Bij het gratis patience spelen met 3 kaarten, worden er dus per keer dat u op de afnamestapel klinkt 3 kaarten opengelegd. Deze kunt u dan verplaatsen naar het speelveld of naar de vier lege plekken bovenin die gereserveerd zijn voor de azen. Het doel van een potje patience is uiteraard om het veld leeg te spelen, zodat u op de plekken van de vier azen, vier mooie stapels heeft liggen met een koning bovenop. Lukt dat niet, dan is het doel om het zover mogelijk uit te spelen.

Welke varianten van gratis patience spelen met 3 kaarten zijn er?

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om voor geld te spelen, dan heeft u dus een variant waarbij u geld inzet en dus wilt winnen. Hierbij is de tijd ook een grote factor en dat u zo min mogelijk zetten doet. Daarnaast zijn er ook varianten waarbij het alleen om de tijd gaat, het doel is dan het spel zo snel mogelijk en met zo min mogelijk zetten uit te spelen. Verder zijn er varianten waarbij u de afnamestapel kunt keren, zodat u het spel makkelijker uit zou moeten kunnen spelen. Maar ook varianten waarbij dit niet mogelijk is. Het is dus een kwestie van een variant zoeken die het beste bij u past.